1- تأسیسات و دستگاههای الکتریکی باید طوری ساخته و نصب و بهره برداری شوند که در حین کار از هر گونه خطرات ناشی از تماس با هادیهای برق دار و همچنین خطرات حریق مصون باشند.
2- کلیدها و سایر وسائل الکتریکی شامل قطعات فلزی سخت برقدار تا 650 ولت متناوب یا مستقیم باید طوری نصب شود که ارتفاع فضای کار حداقل 15/2متر (7فوت) باشد تا دسترسی به این وسایل برای تنظیم ویا آزمایش در موقع برقدار بودن بدون خطر باشد.
3- کلیه سیمهای برق باید به طور مناسب عایق شده و محکم در کانال نصب شده باشد. سیمهای برق باید در کانالها طوری نصب گردد تا تعقیب مسیر آنها و پیدا کردنشان آسان باشد.
4- تابلوهای برق شامل کلیدها و فیوزهای توزیع جریان متناوب و کلیدهای قطع جریان با ولتاژ بیش از 50 ولت نسبت به زمین که دارای قطعات فلزی لخت برقدار می باشد، باید در محلهای مخصوص که فقط اشخاص صلاحیت دار به آن دسترسی داشته باشند، نصب شوند. کف این محلها باید با مادة عایق ساخته یا مفروش گردد و یا مقابل تابلوهای مذکور سکوی عایقی قرار داده شود. تخته کلیدهای به مساحت کمتراز نیم مترمربع را می توان در محفظه های مخصوصی که فقط اشخاص صلاحیت دار به آن دسترسی داشته باشند، نصب نمود و در مقابل آنها سکوی عایق قرار داد.
5- مقاومت سیم های اتصال زمین باید کم بوده و مقطع آنها کافی باشد تا بتواند حداکثر جریانی را که در نتیجة پارگی عایق وسائل الکتریکی ایجاد می شود بدون خطر به زمین هدایت نماید. چنانچه حداکثر جریانی که از مدار یا هادی معیوب به زمین نفوذ می کند برای به کار انداختن وسائل حفاظت مدار کافی نباشد باید وسیلِۀ حفاظت مناسبی در مقابل عبور جریان به زمین پیش بینی شود تا در صورت عیب اتصال زمین تمام دستگاهها یا لااقل مدار معیوب را از شبکه قطع نماید.
6- تمام قسمتهای برقدار مدارها و وسائل الکتریکی که با ولتاژ متناوب 50 ولت یا بیشتر نسبت به زمین کار می کند در صورت امکان باید با محفظه ثابت یا سرپوش یا حفاظهای معمولی دیگر مجهز باشد.
7- جلوی قسمتهای فلزی لخت مدارها و وسائل الکتریکی (مانند تابلوهای بزرگ برق) که ولتاژ مستقیم یا متناوب آنها نسبت به زمین از 50ولت بیشتر است و باید ضمن آنکه برق دارند تنظیم یا کنترل شوند پیش بینی سکوی عایق برای کارگران ضروری است. این سکوی عایق باید طوری قرار گیرد و ابعاد آن به اندازه ای باشد که کارگران قبل از ایستادن روی آن نتوانند به سهولت به قسمتهای لخت برقدار دسترسی پیدا کنند.
8- کلیدهای خودکار و کلیدهای معمولی و انواع فیوزهای برق باید کاملاً محصور باشد مگر آنکه روی تابلوئی که فقط اشخاص صلاحیت دار به آن دسترسی داشته باشند، نصب شود.
9- فیوزهای الکتریکی که روی تابلوهای برق نصب می شوند باید طوری ساخته شده باشند که تماس اشخاص با قسمت برقدار ممکن نباشد و به ترتیب زیر نصب شوند:
الف) قبل از دسترسی پیداکردن به فیوز، جریان برق خود بخود قطع شود.
ب) به وسیلۀ کلیدی بتوان جریان برق را قبل از فیوز قطع نمود.
ج)به وسیلۀ ابزار عایق مناسبی به فیوز دسترسی پیداکرد.
10- تابلوها و صفحه کلیدهای الکتریکی که در کارگاه قرار گرفته یا به طریق دیگری در دسترس کارگران می باشد باید اولاً: به وسیله محفظه ها یا حفاظهای معمول ماشین ها محصور باشد و در هر حال درهای قفل دار داشته باشد تا اشخاص بی صلاحیت نتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند. ثانیاً: در پیرامون آنها فرشها یا سکوهای عایق پیش بینی شده باشد.
11- هادیهای الکتریکی قابل حمل و قابل انعطاف هر جا که احتمال آسیب دیدن آنها می رود باید:
الف) پوششی از لاستیک یا پلاستیک بادوام و در صورت لزوم بر آن زره محافظ دیگری از فلز قابل انعطاف داشته باشد. ب) تمام قسمتها مخصوصاً محل اتصال سیمها و دو شاخه ها و پریز ها به طور صحیح نگه داری شود.
12- دسته روغن دان و پاک کن و برس ها و سایر ابزار های نظافت که در پیرامون اسبابهای الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند باید از اجسام غیر هادی ساخته شده باشند.
13- در ماشین های جوشکاری با مقاومت الکتریکی، تمام سمتهای حاصل جریان به استثناء گیره های جوشکاری باید کاملاً محفوظ باشند.
14- کلید هادی یا وسائل الکتریکی مدارها را همیشه باید برق دار تصور نموده مگر آنکه به یقین بدانند که برق آنها قطع است.
15- کار کردن روی مدارها یا وسایل الکتریکی برق دار که ولتاژ متناوب یا مستقیم آنها نسبت به زمین از 250 ولت بیشتر است مجاز نیست.
16- هنگام کار کردن روی مدارهای جریان متناوب یا مستقیم با ولتاژکمتر از 250 ولت نسبت به زمین باید با استفاده از ابزارهای عایق شده، دستکشها، فرشها، پرده ها و یا وسائل حفاظتی دیگر احتیاط های لازم را در مقابل برق زدگی یا اتصال کوتاه به عمل آورد.
17- وسائل آتش نشانی قابل حمل برای خاموش کردن حریق هائی که در آنها وسائل الکتریکی برق دار وجود دارد بایستی دارای مشخصات زیر باشد: الف) محتویات دستگاه آتش نشانی باید از انواع CO2 ، پودر خشک و یا هر نوع مادۀ غیر هادی و غیر سمی باشد که هیچ گونه خطری برای کسانی که آن را به کار می برند نداشته باشد. البته نوع CO2 کپسولها به دلیل عدم به جا گذاردن خرابی و آلودگی، نسبت به سایر خاموش کننده ها ارجحیت دارند.
ب) وسیله آتش نشانی باید دارای علائم واضح بوده و در محل مناسبی نزدیک به تأسیسات برقی قرار گرفته باشد. ج) وسیله آتش نشانی باید در جائی نصب شود که در شرایط محیط از قبیل حرارت، برودت و رطوبت باعث اختلال کار دستگاه نشود.
18-کارگران در موقع کارکردن با وسائل و مدارهای الکتریکی برق دار یا انجام کار در مجاورت آنها باید نکات زیر را رعایت نمایند:
الف) لباس مناسبی بپوشند که اجزای فلزی نداشته باشد.
ب) از حمل اشیاء فلزی غیر ضروری مانند انگشتر، کلید، زنجیر، ساعت و یا ماسکهای فلزی و هم جنس اشیاء قابل اشتعال مانند ماسکهای سلولوئیدی و غیره خودداری نمایند.
ج) به وسائل حفاظت فردی مناسب طبق شرایط و مقررات آئین نامه حفاظت فردی مجهز بوده و آنها را مورد استفاده قرار دهند.
19- غلاف فلزی خارجی عایق نشدۀ کابلها نباید به عنوان هادی جریان اصلی مورد استفاده قرارگیرد.
20- تمام کابلهای مخابرات زیر زمینی باید در عمل بیشتر از 50 سانتیمتر (20اینچ) زیر زمین قرار داده شوند تا در مقابل آسیبهای مکانیکی اتفاقی محفوظ باشند.
21- ساختمان و نصب تمام ادوات الکتریکی که احتیاج به مراقبت و تعمیرات مکرر دارند باید طوری باشد که در مواقع لزوم بتوان به آسانی آنها را از مدار الکتریکی جدا نمود.
22- فیوز ها را باید در خارج محیط خطر قرار داد و در صورتی که این امر امکان نداشته باشد باید برای آنها محفظه های بسته ضد انفجار پیش بینی کرد و درب این محفظه ها فقط وقتی باید باز شود که فیوزها از مدار جریان قطع شده باشند.
23- تمام ادوات الکتریکی به انضمام وسائل روشنائی برقی باید به دقت مراقبت و نگه داری شوند و حداقل هر 12ماه یک مرتبه به وسیله اشخاص فنی صلاحیت دار بازرسی شوند.
24- موتورهای الکتریکی و مولدهای برق دارای محفظه های خاصی باشند که غبار در آنها نفوذ نکند و بی خطر بودن آنها مورد تأیید مقامات صلاحیت دار واقع شده باشد و یا در مکانهائی که غبار نمی تواند در آنها نفوذ نموده و به وسیله هوای پاک تهویه میشوند، نصب شده باشند.
25- کارگرانی که با ابزارهای الکتریکی قابل حمل کار می کنند باید از پوشیدن لباسهای گشاد با گوشه های آزاد و دستکش های غیر لاستیکی اجتناب نمایند.
26- مادام که اطمینان حاصل نشده است مدار الکتریکی برق دار نیست، تعمیرات روی آن اکیداً ممنوع است.
27- تعمیرکاری قسمتهای برقدار مدارهای الکتریکی باید منحصراً در موارد زیر انجام گیرد:
الف) به دستور شخص فنی مسئول.
ب) تحت نظارت مستقیم و دائمی شخص فنی که دستگاه الکتریکی را کنترل می نماید در وضع قطع به طور مطمئن قفل شده است.
ج) اقدامات دیگری که در موارد خاص برای جلوگیری از استقرار مجدد جریان قبل از اتمام تعمیر و دور شدن تعمیرکاران ضروری باشد به عمل آمده است.
28- تعمیر کارانی که با دستگاهای الکتریکی کار می کنند باید علاوه بر استفاده از ابزار های عایق بندی شده در صورت لزوم نکات حفاظتی زیر را رعایت نمایند: الف)دستکشهای لاستیکی محکمی بدست کرده و روی آنها دستکش چرمی محکم بدون دگمهای فلزی بپوشند.
ب)هنگام کار روی چهار پایه ها و سکوها و یا فرشهائی که کاملاً از زمین عایق شده باشند، بایستند.
29- هنگام دست زدن به فیوزهای مدار برقدار کارگران باید نکات زیر را رعایت نمایند:
الف) از ابزارهای مناسب و مخصوص کشیدن فیوز (مانند فیوز کش) استفاده کنند.
ب) روی چهار پایه ها یا فرشهای خشک بایستند.
30- نردبانهای قابل حمل فلزی یا از جنس های دیگر نباید در مجاورت خطوط یا تجهیزات برقدار مورد استفاده قرار گیرد.